AmbOntrip no. 2
Door: R'Chll
Blijf op de hoogte en volg Rachelle
18 Augustus 2007 | Nederland, Maastricht
30 Augustus vertrek ik opnieuw richting Ambon! Ik kan er maar geen genoeg van krijgen, verslaafd ;) hahaha! Nee, ik ga er dit keer heen met als doel het Buru-project, wat afgelopen februari eigenlijk zou plaatsvinden, maar door slechte weersomstandigheden destijds niet door kon gaan. Het project is verschoven naar september en hopelijk zit het weer nu mee, zodat het eindelijk door kan gaan.
Wat is er aan de hand in Buru?
In Centraal-Buru wonen semi-nomadenstammen die zich steeds meer vestigen op een vaste woonplek ten gevolge van de houtkap. Door deze drastische verandering van hun situatie zijn deze nog primitief levende stammen gedwongen hun leven aan te passen. Zij worden geconfronteerd met nieuwe problemen, waaronder gebrek aan medische voorzieningen en onderwijs. De hulpvraag van de bewoners van het eiland Buru richt zich dan ook op deze gebieden en op het gebied van landbouw.
Wat is het plan?
Het plan is dat een team medische (nood)hulp zal verlenen aan de nomaden in het binnenland van Buru. Hierbij zal ook aandacht worden besteed aan ziektepreventie, door het geven van voorlichting over o.a. hygiëne en voeding.
Deze hulpverlening zal plaatsvinden in een tijdsbestek van ongeveer twee weken. Het beloofd een avontuurlijke en uitdagende tocht, waarbij ik weer een nieuwe ervaring zal opdoen.
In totaal verblijf ik 5 weken in Ambon, wat betekent dat ik naast de twee weken in Buru nog tijd over heb. In deze tijd wil ik kijken of ik in het RSUD Dr. M. Haulussy, waar ik voorheen stage gelopen heb, nog een handje kan helpen. Ik wil me dan gaan richten op de HIV/aids bestrijding, waar ik tijdens mijn stage een begin mee heb gemaakt. Hierbij gaat het voornamelijk over het geven van voorlichting over het ziektebeeld.
Vanuit Nederland neem ik voorlichtingsmateriaal en ander benodigd medisch materiaal mee, om de werkzaamheden te ondersteunen en zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren.
Ik verwacht dat deze vijf weken net zo leerzaam en ervaringrijk zullen zijn als mijn vorige verblijf in Ambon!
Ik hoop dat jullie me ook dit keer zullen volgen! Wish me luck!
18 Augustus 2007 - 22:20
Jenny Matahelumual:
kBen net terug van een late dienst op de IC toen ik jouw bericht las ! Leuk Rachelle. Van de Molukse Werkgroep van Horizon ging ik i.o.m bapa tua , over het Buru-project.
Hopelijk gaat het zonder hindernissen nu eindelijk door ! Tuhan Sajang akan djalan dengan baik-baik .
Trouwens, Rachelle ga daar wonen, di Tanah Air, why not!?
Goede reis, veel succes, en geluk daar en groeten en Hormat buat Paulien,Anies en de kids en oma !
Amatoo,
JenM
18 Augustus 2007 - 22:30
Christine Corputty:
We hebben al met elkaar geemaild, maar nogmaals heel veel succes. Ook dit keer blijf ik je volgen, zelfs als ik in Zuid Afrika zit vlak nadat jij bent vertrokken.
Keep in touch! -
19 Augustus 2007 - 04:41
Folkert:
Hoi Rachelle,
Dank voor je bericht.
Een goede reis gewenst, en veel succes met je missie.
Ben je eind november/begin december ook weer in Ambon?
Heel veel groeten, -
19 Augustus 2007 - 08:59
Chelle:
Heey Folkert,
Nee, helaas, tegen die tijd heb ik geen vakantie meer, dus dan ben ik op Nederlandse bodem. Jullie gaan weer operaties verrichten, had ik al begrepen. Ik wens jullie in ieder geval veel succes en denk maar aan me als jullie daar zijn ;) haha!
Liefs -
20 Augustus 2007 - 12:16
Leny En Oom Gemussje:
Meid heel veel succes met alles wat je gaat doen. We gaan je weer volgens zoals voorheen. Zoals je weet zijn wij net terug en we begrijpen je passie volkomen.
Liefs van ons.
21 Augustus 2007 - 21:44
Alex Patty:
slamat malam ussi ,toevallig je site tegen gekomen bij het aan tikken via google zoeken naar meer info over CALEB HOUSE te AHURU,ik zoek foto,s voor mijn sponserloop 4 daage nijmegen ,heb al geld bij elkaar gelopen,maar nog geen foto,ontvangen van ussi paulien,wat me beloofd was,kan je me helpen aan wat foto,s en het email adres van ussi paulien? was afgelopen januari ook op ahuru ,maar niet bij calebhouse,ik vind jou site zeer interesant,en vind je erg moedig ,en respect voor wat je allemaal doet op jou vakgebied,veel sucses en zegen toegewenst. ALEX PATTY APELDOORN -
30 Augustus 2007 - 14:50
Zusje:
miss ya ass! -
30 Augustus 2007 - 14:53
Zusje:
(JAJA.. nu doet tie het wel)
Chel... doe iedereen de groeten van mij in Jakarta...
en op ambon. de fams op Hatu, ade2 & saudara2 di Manga dua
Jona
Sofietje & June (L) -foto's maken!!!-
Richie
Jonri && snowball..
and of course.. last but not least anak2 TANABE!
salam rindu par dong samua juaaaaaa ééé...
* BIAR JAU DARI MATA, DEKAT DI HATI *
da-da-doooooooooooooooooooooo