Veilig geland @ Ambon manise
Door: R'Chll
Blijf op de hoogte en volg Rachelle
06 Januari 2007 | Indonesië, Ambon
Ik begin met te melden dat ik goed ben aangekomen in Ambon! Door noodweer zijn er de laatste tijd een aantal vliegtuigen neergestort of hebben ze een noodlanding moeten maken, dus ik was wel een beetje bang om van Jakarta (alleen) terug naar Ambon te vliegen. Maar Thank God is alles goed gegaan. Ik ben alleen met jam karet vertrokken, maar da's hier normaal...
Nu ben ik alweer twee dagen terug in Ambon en voel me hier weer helemaal thuis. Jakarta en Ambon zijn toch twee verschillende werelden. Bij mijn familie in Jakarta voel ik me thuis, maar zodra ik de straat op ga... Hele andere cultuur. Daarnaast is Jakarta natuurlijk ook een grote, drukke, overvolle stad vergeleken met Ambon. Maar in Ambon vind ik het wel lekker om door de stad te lopen. In Jakarta vind ik alleen de malls leuk haha ;). Shoppen heb ik daar veelvuldig gedaan, vooral omdat het daar drie keer zo goedkoop is als in Nederland! Moet je net mij hebben... Maar ik heb me nog redelijk ingehouden, omdat ik nog een paar maanden Ambon tegemoet ga en ik daarna nog een weekje in Jakarta zit. Maar praktische dingen - en een twee spijkerbroeken hihi - heb ik wel gekocht. En bruinbrood. Want in Ambon hebben ze geen bruinbrood. Thuis eet ik alleen maar bruinbrood en in Jakarta heb ik twee weken lang ook alleen maar bruinbrood gegeten. Niet zoals het thuis smaakt, maar toch, beter iets dan niets. Het gaat ook altijd over eten he? Haha... Nu ik het er toch over heb, vandaag hebben we koho2 gegeten met casbi... Heeeeeeerlijk! Alles net vers gehaald op de markt, meteen bereid en aan tafel!
Maandag begin ik weer met stage in het RSU, waarschijnlijk op de interne afdeling. Maar ik wil proberen om een paar afdelingen te zien en dat zou op zich ook moeten kunnen. Ik begin op de interne ivm met mijn opdrachten. Een van mijn opdrachten gaat namelijk voornamelijk over (de primaire preventie) van infectieziekten. Om precies te zijn over HIV/aids, tuberculose en in eerste instantie malaria, maar dit heb ik in overleg met mijn stagebegeleider veranderd in hepatitis. Malaria is namelijk niet echt een infectieziekten, het is een ziekte die wordt veroorzaakt door een mug, en veelvuldig hier voorkomt. Maar het is niet besmettelijk.
Anyway, ik ga dus beginnen op de interne. Daarna ga ik waarschijnlijk ook op de kinder- en kraamafdeling stagelopen.
Maar voorlopig heb ik nog heel even weekend en daar ga ik ook nog even van genieten. Tussen het huiswerk en voorbereidende opdrachten maken door dan. Want ook dat moet gebeuren.
Salam & Cium manis dari Chelle di Kota Ambon!
06 Januari 2007 - 10:53
AngelHowdyGayle:
Fijn dat je veilig geland ben meid
Voor strakjes werk ze en voor nu: Geniet moppie!!
Wij gaan zo Dim Sum Doen mmmm
Kusjes van ons 3 CIAO -
06 Januari 2007 - 11:37
Makatietjes Uit Amby:
Hallo Chelle,
Allereerst de beste wensen voor 2007!!!Maar zo te lezen ben je al goed begonnen en leer je veel.We hebben het erg druk gehad en daarom nu pas bericht gestuurd.(shame on us!!)Tuuuurlijk
blijven we je berichten volgen!!!Geniet nog ff van je weekend en good luck met je stage.
Big kisses Sioux,Etik en Peggy -
06 Januari 2007 - 12:04
Christine:
Beadnkt voor je email en ik zal effe nakijken of ik iets heb over gezondheidscultuur in Indonesie. Ik heb er toentertijd een boekje van gekocht. Zoeken dus!
Fijn weekend en je hoort van me. -
06 Januari 2007 - 12:46
Tabiitha:
Chelle, wij hebben hier m0llen t0ch hahaha vertrek zo weer terug naar kikkerland maar sms je zo nog aighties !! dikke kusssssssss -
06 Januari 2007 - 16:27
Mama Ani Sr.:
Ben heel blij dat je veilig bent aangekomen op Ambon manise....en thanks voor je mail nogmaals...jij bent snel zeg met antwoorden hahahahaiee.... Bel je straks.....
Dikke kus van ons allemaal. -
06 Januari 2007 - 18:30
Ap0nG:
Leuk dat je weer ff wat post :) En ik ben ook heel blij dat je veilig bent aangekomen! Succes met stagelopen en geniet nog eventjes van je weekendje :)!
HouVanJouw! Kusjes!xxxx -
06 Januari 2007 - 20:20
Dais:
soooooo lekkkeeer zeg! zit ik dan met kentang hiero hahahh. Suc-6jes met de opdrachten
liefs dais djedi en richard -
07 Januari 2007 - 01:16
Toetje:
Hé Chellebelle,
Ik kom net terug van 'n Suprise party van tante Tilly M.
En zet m'n PC aan en je hebt weer 'n nieuwe story....Toetje is blij dat je veilig geland bent op Ambon-Manisé....Thank God,dat kun je wel zeggen.
En je hebt Koho2 gegeten...zonder mij dat kan niet...hahaaai (dat is m'n lievelingsgerecht mmmm)...Nou werkse en leerse maandag en heel veeeel succes....want het is geen gemakkelijke opdracht wat je nu gaat doen....Tot de volgende Story dan maar weer...
Love You...TOETJE...
07 Januari 2007 - 10:02
Papa:
Hoi Lieverd,
Ondanks de harde werkelijkheid van het terug zijn in Nederland, zit ik nog steeds vaak in gedachten in Ambon manise en Jakarta. Tuurlijke ben jij voor het grootste gedeelte in mijn gedachten maar ik verwonder me steeds meer hoe mooi ons Ambonland is.
Uiteraard vergeten we jou niet in onze gebeden en inderdaad prijs de Here dat je veilig in Ambon geland ben. Ik wens je in ieder geval een fantastisch mooie, en leerzame tijd in Ambon toe en zoals ze dat op z'n Ambons zeggen: "Djauh di mata tetapi dekat di hati"
Doe onze hartelijke groeten over aan tante Paulin en oom Anies.
Amatooooooo sajangku.
Papa. -
07 Januari 2007 - 14:41
Cherry:
oi chellebelle!
veel suc6 verdr! en me mam vroeg of t nie gevaarlijk is in ambon... ivm aanslage en al die dinge.. ben je wel voorzichtig dus!!!!
knuffies -
07 Januari 2007 - 15:45
Oom Gemuss En Ega:
Hee Chelle,
Wij zijn blij dat je goed bent aangekomen op Ambon. Idd na al die vervelende berichten in de media.
Succes met je stage bij afd. Interne. Heel interessante afdeling.
Dikke kus
Oom Jopie en Tante Leny -
07 Januari 2007 - 18:24
Folkert:
Hoi Rachelle, dank voor je berichten.
Veel succes, en ik zal je verdere berichten vanuit het koude Nederland volgen.
En denk dan terug aan jou met je enthousiasme en je werk, en aan Ambon.
Heel veel groeten -
07 Januari 2007 - 19:44
Nusje,:
Ik wou nog even zeggen dat we je heel heeeel ergg missen, dikke knuffellll,
dada